Echter, geldzaken bespreken was voor mij lastig, want niet iedereen is van huis uit bekend met financiële planning. Zelf had ik er een rommeltje van gemaakt, maar een vriendin wees me op Budgetcoach West. Het bleek een uitstekende keuze te zijn. Na het eerste gesprek met Corine en Bryan voelde ik me al rustiger worden. Ze zijn zeer betrokken, benaderbaar en liefdevol. Het was even wennen in het begin, maar ik zag al snel een verschil. Het is een verademing. Ik dacht dat ik meer geld nodig had, maar uiteindelijk zocht ik alleen maar rust. Nu, met alles op een rijtje en overzichtelijk, ervaar ik die rust en, ironisch genoeg, levert het me nu ook meer geld op.

Bonus:

Hieronder vind je een aantal vragen die ik vaak krijg:

Hoe werkt het?

Budgetcoach West bestudeert je inkomsten en uitgaven van de afgelopen tijd en stelt vervolgens een plan van aanpak op. Ze bekijken waar je kunt besparen en hoe je meer inkomsten kunt genereren. Je opent een beheer- en ‘zakgeld’-rekening en Corine en Bryan beheren je rekeningen en betalen je facturen of schulden af wanneer dat nodig is. Op je zakgeldrekening ontvang je je weekgeld om aan jezelf uit te geven, maar dit hangt af van wat je met hen hebt afgesproken.

Is het niet vreemd om geld uit te geven aan een budgetcoach als je niet goed met geld om kunt gaan?

Ik heb nu meer tijd voor dingen die ik leuk vind. Geldzaken kosten me veel energie en ik heb niet de discipline om het goed voor mezelf te regelen. Mijn facturen worden nu op tijd betaald en ik krijg nooit meer boetes. Mijn bankrekening groeit en voorheen gaf ik geld uit aan onnodige dingen. Je bent eigenlijk geweldig met geld als je een budgetcoach hebt. Je bent je bewust van je tekortkomingen en pakt ze aan. Prachtig!

Vind je het niet vervelend dat je niet te allen tijde bij je geld kunt?

Corine en Bryan zijn vaak bereikbaar via de app of telefoon, en binnen no time heb je wat extra geld op je rekening. Bovendien vind ik het wel fijn dat er een barrière is tussen mij en mijn geld. Door de extra bedenktijd besef je vaak dat je dat nieuwe item eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Mijn kwaliteit van leven is er niet op achteruitgegaan, integendeel. Ik heb nu meer tijd voor vrienden en familie en spreek met gemak over mijn financiële situatie.

Hoeveel kost het?

Hahaha, deze krijg ik zo vaak. Neem contact met ze op!”

Erik Loots – April 2023