Wij als jong gezin met twee kinderen en allebei een modaal inkomen hebben te laat gemerkt dat de verandering naar gezinssituatie ook een verandering in uitgavenpatroon betekend. De bankrekening stond structureel elke maand op nul. Als je dan ook nog allebei je baan voor langere tijd verliest merk je pas hoe moeilijk het is om je hoofd boven water te houden en kom je al vrij snel in de min te staan. 

Nu wij als gezin inmiddels weer op de goede koers zitten hebben wij besloten niet langer door te gaan met de oude manier van omgaan met ons geld. Om leuke dingen te doen en te kunnen sparen hebben wij gemerkt , door het goede advies, dat je hiervoor geld moet reserveren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar daarom hebben wij ook de hulp ingeschakeld van Corine Langeveld van Budget Coach West.

Zij heeft ervoor gezorgd dat er tussen mij en mijn partner de behoefte is ontstaan om te veranderen. Door te laten zien hoe het uitgavenpatroon inzichtelijk wordt voor allebei en je dus ziet hoe je werkelijk om gaat met je geld. Dus niet alleen voor diegene die de financiën bijhoudt. Dit heeft er voor gezorgd dat wij allebei nu begrijpen wat we moeten doen om in de toekomst, aan de hand van budgeten, die dingen die wij belangrijk vinden ook op een verantwoorde manier kunnen betalen.  

Ron te N. – september 2011