Ben er helemaal klaar voor!

Corine is in de afgelopen week bij ons geweest voor de eerste keer. Ik ben echt heel erg opgelucht. Het was een heel lekker maar ook ontspannen gesprek. We weten nu waar we aan toe zijn en gaan er nu echt aan werken. Ik vind Corine positief en heel motiverend, een echte stok achter de deur. En ik weet ook dat wij die nodig hebben. Dus ik verheug me nu al op het volgende gesprek. Corine bedankt!                              

van Lisette B. te A’dam – december 2011

Ik kan ruim 3000 euro overhouden

Eigenlijk vond ik dat ik best goed overzicht had van inkomsten en vaste lasten. Maar toch weet ik elke keer niet waar mijn geld blijft en kan ik niet op vakantie. Daar baalde ik zo van dat ik hulp heb gezocht. Zoals Corine zo mooi kan zeggen: Gun jezelf een budgetcoach! Nou dat heb ik dus gedaan :-) Corine is 1 keer bij mij geweest en heeft in drie uur tijd alles op de rit gezet en laten zien dat als ik het anders doe gewoon elk jaar ruim 3000 euro kan overhouden. Dus eind van dit jaar gewoon geld over en weer op vakantie. ik heb daar heel veel zin in en ga er echt heel veel voor doen om het te bereiken.                   

Anne A. – november 2011

Heerlijk zo’n opruimcoach!

Mijn man vond ons huis een puinhoop. Nou was dat ook zo maar ik had daar niet zo’n last van. Toch hebben we het samen met Corine aangepakt. Tijdens het opruimen vroeg ze regelmatig dingen waar wij nooit over hadden nagedacht. Toen ze weg was, hebben we toch nog wel gepraat over hoe wij met dingen omgaan. Hoe vaak we eigenlijk niet dingen kopen die we helemaal niet nodig hebben en deze verzamelen waardoor het een nog grotere puinhoop wordt. Het huis is opgeruimd en alle spullen die we niet meer nodig hadden zijn nu weg. Heerlijk we genieten weer volop. Meer vrije tijd ook doordat we nu betere keuzes maken, dat geeft rust :-)

Geschreven door: José v. B uit Leiderdorp – oktober 2011

Jong gezin, verandering in uitgavenpatroon

Wij als jong gezin met twee kinderen en allebei een modaal inkomen hebben te laat gemerkt dat de verandering naar gezinssituatie ook een verandering in uitgavenpatroon betekend. De bankrekening stond structureel elke maand op nul. Als je dan ook nog allebei je baan voor langere tijd verliest merk je pas hoe moeilijk het is om je hoofd boven water te houden en kom je al vrij snel in de min te staan. 

Nu wij als gezin inmiddels weer op de goede koers zitten hebben wij besloten niet langer door te gaan met de oude manier van omgaan met ons geld. Om leuke dingen te doen en te kunnen sparen hebben wij gemerkt , door het goede advies, dat je hiervoor geld moet reserveren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar daarom hebben wij ook de hulp ingeschakeld van Corine Langeveld van Budget Coach West.

Zij heeft ervoor gezorgd dat er tussen mij en mijn partner de behoefte is ontstaan om te veranderen. Door te laten zien hoe het uitgavenpatroon inzichtelijk wordt voor allebei en je dus ziet hoe je werkelijk om gaat met je geld. Dus niet alleen voor diegene die de financiën bijhoudt. Dit heeft er voor gezorgd dat wij allebei nu begrijpen wat we moeten doen om in de toekomst, aan de hand van budgeten, die dingen die wij belangrijk vinden ook op een verantwoorde manier kunnen betalen.  

Ron te N. – september 2011

Alles weer onder controle

Nadat we jaren als tweeverdieners best veel verdiend (en uitgegeven) hadden, ging ik een paar jaar geleden 2 dagen werken in plaats van full time. Ik ben rond die tijd namelijk bevallen van een zoon. We stonden eigenlijk altijd dik in de plus op de bank, maar het ging ineens snel met ons spaargeld. Allemaal onkosten door de geboorte van onze zoon, maar ook minder te besteden omdat ik parttime was gaan werken.

Ik ben er erg van geschrokken toen we voor de eerste keer in het rood stonden en heb direct actie ondernomen. Vond het heel plezierig dat ons probleem direct serieus werd genomen ondanks dat we eigenlijk best veel verdienen maar niet zo goed op ons geld letten. Alles is nu weer lekker overzichtelijk. We hebben niet alleen elke maand minder vaste lasten, maar ook veel tips gekregen over hoe we beter kunnen omgaan met ons budget. Vind het nu best een uitdaging om met zo min mogelijk geld heel veel te doen. Ik heb nu elke maand zelfs zo’n 160 euro over voor leuke dingen!

Geschreven door: Mevr. N. L. Voorhout – september 2011